Nieuwe modellen zelfrijdende veldhakselaars met JD18X-motor

Nieuwe modellen zelfrijdende veldhakselaars met JD18X-motor

John Deere zelfrijdende veldhakselaars 9500 en 9600


John Deere heeft de 9000-serie zelfrijdende veldhakselaars met twee nieuwe modellen gecompleteerd. De kern van de 9500 en de 9600 is de geheel nieuwe 18-liter John Deere motor die respectievelijk 700 en 750 pk produceert.

De veldhakselsaars uit de 9000-serie staan bekend om HarvestMotion, het unieke concept van het bedrijf met een laag toerental dat de productiviteit en efficiƫntie verhoogt, met 10 procent meer vermogen bij 10 procent minder brandstofverbruik. Voortbouwend op dit succes, maken de 9500 en de 9600 gebruik van de nieuwe JD18X-motor, waarvoor geen ureum nodig is.

Bij dit bekroonde motorontwerp wordt ook HarvestMotion Plus geĆÆntroduceerd, dat een buitengewone koppeltoename en nog meer vermogen levert bij een laag motortoerental. Ook genereert hij extra vermogen tot 766 pk bij de 9500 en 787 pk bij de 9600. Al deze kenmerken leveren de klanten 10 procent minder brandstofkosten per geoogste ton en 33 procent minder oliekosten op in vergelijking met andere machines uit dezelfde pk-klasse.

De nieuwe 9500 en 9600 zelfrijdende veldhakselaars zijn uitgerust met een nieuw pijpontwerp dat 20 cm langer is, met geoptimaliseerde contouren en een vormgeving die een hogere verwerkingscapaciteit mogelijk maken. Het onderhoud wordt vergemakkelijkt door extra openingen, waardoor de productieve tijd van de machine wordt verhoogd.

Het gewaskanaal met een breedte van maar liefst 850 mm is speciaal gemaakt voor de enorme verwerkingscapaciteit van deze machines, zodat de best mogelijke oogstkwaliteit en hakselefficiƫntie wordt gegarandeerd. Vanwege het hogere motorvermogen zijn deze nieuwe hakselaars uitgerust met een versterkte aandrijflijn en een verbeterd hoofdframe. De geteste DuraDrum messentrommel is speciaal bedoeld voor het verwerken van een enorme gewasstroom, onafhankelijk van de geselecteerde haksellengte.

Korrelkneuzerrollen zijn op de Premium KP-eenheid beschikbaar met een standaard zaagtandontwerp en op de XStream KP met ofwel het zaagtand- ofwel het nieuwe XCut-ontwerp met een spiraalvormige groef op het roloppervlak. Beide rolontwerpen zijn ook beschikbaar met de bewezen Dura Line heavy-duty coating zodat ze nog langer meegaan.

De twee nieuwe zelfrijdende veldhakselaars uit de 9000-serie zijn verkrijgbaar met het complete aanbod van ISG-precisielandbouwsystemen (Intelligent Solutions Group) van John Deere en bieden daarmee verbeterde bestuurderscomfort en snijkwaliteit. Het gaat om:

  • de HarvestLab 3000 NIR-sensor (nabij infrarood) ā€“ bekijk en documenteer realtime metingen van de gewasopbrengst, vochtigheid en andere bestanddelen, zoals eiwit, zetmeel, vezels, enz. in totalen of in handige locatiespecifieke kaarten
  • HarvestLab 3000 maakt ook AutoLOC automatische instellingen voor haksellengte en dosering van toevoegmiddelen mogelijk tijdens het werk op basis van het droge stofgehalte;
  • hetzelfde sensorsysteem kan in de stationaire modus gebruikt worden voor het analyseren van het kuilvoer om voer ratios nauwkeuriger te beheren, en voor het analyseren van de bestanddelen van de mest (bijv. N, NH4, P en K) tijdens het gebruik van de mengmesttank;
  • AutoTrac automatische besturing;
  • Met MachineSync worden de snelheid van de aanhangwagen en de positie ten opzichte van de hakselaar automatisch gecoƶrdineerd;
  • Met RowSense-voelerbegeleiding volgt de hakselaar automatisch de maĆÆsrijen;
  • Actieve vulregeling voor het automatisch vullen van aanhangwagens;
  • het webportaal John Deere Operations Center voor actief machineparkbeheer en het weergeven van machine- en oogstgegevens.

John Deere Zelfrijdende Veldhakselaars 9500 en 9600

John Deere Zelfrijdende Veldhakselaars 9500 en 9600